Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto - obowiązkowe do przygotowania w sezonie truskawkowym.
Czas przygotowania: 15 min. + 1 godz. pieczenia
Ilość porcji: 16
Składniki:
- 3/4 kg truskawek
- 6 jajek
- 1,5 szklanki cukru
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 0,5 szklanki oleju
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- Wymieszać cukier z jajkami.
- Dodać mąki, proszek do pieczenia i olej. Wymieszać.
- 1/3 ciasta wylać do formy i piec przez 15 min. w temp. 180 stopni.
- Na wierzchu ułożyć truskawki. Zalać resztą ciasta. Piec przez ok. 40 min. w temp. 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz