niedziela, 13 stycznia 2013

Zupa - krem marchewkowy z grapefruitem i koperkiem (OK)


Bardzo ciekawa zupa-krem o oryginalnym smaku.

Czas przygotowania: 20 min. + 40 min. gotowania

Składniki:
  • 2 kg marchwi
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 2 cebule
  • 1 główka czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 pęczek koperku
  • 2 grapefruity
  • sól, pieprz
  1. Warzywa obrać, pokroić i włożyć do dużego garnka. Zalać wodą. Dodać oliwę. Gotować przez ok. 40 min.
  2. Ugotowaną zupę zblendować na krem. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Podawać z wyfiletowanym grapefruitem i dużą porcją koperku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz