piątek, 23 sierpnia 2013

Guacamole (OK)


Przepyszna meksykańska salsa. Idealnie smakuje z ciemnym pieczywem.

Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: na 6 kanapek

Składniki:
  • 2 miękkie awokado
  • 2 średnie pomidory
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka kolendry lub natki pietruszki
  • chilli
  • sól
  1. Czosnek posiekać bardzo drobno lub wycisnąć przez praskę.
  2. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
  3. Kolendrę posiekać.
  4. Awokado wydrążyć. Rozgnieść widelcem. Polać sokiem wyciśniętym z cytryny (inaczej szybko ciemnieje).
  5. Do awokado dodać pomidory, czosnek i kolendrę. Wymieszać dokładnie widelcem. Przyprawić chilli i solą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz