Przepyszna meksykańska salsa. Idealnie smakuje z ciemnym pieczywem.
Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: na 6 kanapek
Składniki:
- 2 miękkie awokado
- 2 średnie pomidory
- 1 cytryna
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka kolendry lub natki pietruszki
- chilli
- sól
- Czosnek posiekać bardzo drobno lub wycisnąć przez praskę.
- Pomidory obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
- Kolendrę posiekać.
- Awokado wydrążyć. Rozgnieść widelcem. Polać sokiem wyciśniętym z cytryny (inaczej szybko ciemnieje).
- Do awokado dodać pomidory, czosnek i kolendrę. Wymieszać dokładnie widelcem. Przyprawić chilli i solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz