Bardzo smaczna sałatka - dobra na przyjęcie. Przepis pochodzi z "Moje gotowanie" nr 1/2013.
Czas przygotowania: 15 min.
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1/2 bagietki
- 1 pęczek rukoli
- 2 gruszki
- 10 dkg orzechów włoskich
- 15 dkg sera pleśniowego
- 100 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
- Bagietkę pokroić na małe kawałki i piec ok. 5 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
- Gruszki obrać i pokroić w ósemki.
- W misce / na paterze ułożyć rukolę, kawałki bagietki, gruszki. Posypać orzechami i pokruszonym serem pleśniowym.
- Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Polać sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz