poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Pieczony camembert z miodem i tymiankiem - czyli błyskawiczne foundue


Przepis jest super prosty i super smaczny. Pochodzi z książki Ani Starmach "Pyszne 25".

Czas przygotowania: 5 min. + 15 min. pieczenia w piecu
Ilość porcji: 1 duża

Składniki:

  • 1 serek Camembert w drewnianym opakowaniu (koniecznie)
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 2 łyżki miodu
  • 3 kromki chleba (np. tostowego)
  1. Piec nagrzać do 200 stopni.
  2. Od serka odkroić górną, zgrubiałą warstwę. Włożyć z powrotem do drewnianego pudełeczka.
  3. Polać miodem i posypać listkami tymianku.
  4. Wstawić do pieca na ok. 15 min.
  5. Podawać z grzankami z chleba, które można przygotować w tosterze lub w piecu (jednocześnie z serkiem Camembert).

1 komentarz:

  1. Witaj,
    Chciałem Cię ( jako twórcę tego bloga ) oraz Twoich gości zaprosić na portal blogbook.pl, który jest pierwszym w sieci serwisem zbierającym w jednym miejscu blogi i posty.

    Mam nadzieję, że i Twój blog dołączy do tego grona, a Tobie pozwoli zwiększyć rozpoznawalność oraz oglądalność Twoich wpisów.

    Serdecznie zapraszam i wierzę, że już niedługo przeczytam Twoje posty na blogbook.pl.

    Co zyskujesz na dodaniu swojego bloga ?
    1) Twój blog i posty mają więcej linków bezpośrednich, a więc pozycjonowanie google,
    2) wszystkie posty i blogi są otwierane bezpośrednio na stronie domowej, a więc statystyki,
    3) dostęp do szerszego grona czytelników zainteresowanych Twoją kategorią bloga, a czytających akurat inny blog


    Pozdrawiam i pozostaję do dyspozycji w przypadku pytań lub wątpliwości

    Michał Ludczyński ( twórca portalu )

    www.blogbook.pl


    PS.
    Nie musisz dodawać postów na blogbook.pl.
    Dzieje się to automatycznie po dodaniu Twojego bloga na stronę.



    OdpowiedzUsuń