środa, 31 października 2012

Placuszki z jabłkiem


Bardzo smaczne i proste.  Zamiast jabłek można użyć ananasa lub banana.

Czas przygotowania: 30 min.
Ilość porcji: 24 placuszki

Składniki:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 jaja
  • 2 szklanki mleka
  • 6 jabłek
  • cukier puder do posypania
  • kilka łyżek oliwy
  1. Jabłka obrać i pokroić na drobne kawałki.
  2. Wymieszać w misce mąkę, mleko i jaja. Dodać jabłka.
  3. Na patelni rozgrzać oliwę i łyżką wlewać ciasto, tak aby powstało ok. 6 placuszków.
  4. SMAŻYĆ NA MAŁYM OGNIU. Po usmażeniu placków z jednej strony przełożyć na drugą.
  5. Zdjąć z patelni i posłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz