wtorek, 30 października 2012

Bruschetta z mozarellą i pomidorem


Bardzo szybka i smaczna przekąska. Jest to chyba najbardziej znana włoska przystawka.

Czas przygotowania: 15 min. + czas pieczenia: 15 min.
Ilość porcji: 4

Składniki:
  • 1 bagietka
  • 3 pomidory
  • 2 kulki mozzarelli
  • kilka ząbków czosnku
  • bazylia
  • 2 łyżki oliwy
  1. Pomidory i mozarellę pokroić w plasterki.
  2. Czosnek drobno posiekać.
  3. Bagietkę pokroić w zgrabne kromki. Polać oliwą. Posypać czosnkiem. Na wierzch położyć plasterek mozarelli i pomidora.
  4. Piec 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  5. Po wyjęciu udekorować listkiem bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz