Bardzo smaczne jesienne danie obiadowe.
Czas przygotowania: 60 min.
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 200 g ryżu pełnoziarnistego
- 10 pieczarek
- 1/2 dyni hokkaido
- 1 cebula
- 6 ząbków czosnku
- sos sojowy
- wędzona papryka
- oliwa do smażenia
- Przygotować puree z dyni (czyli pokroić dynię na kawałki i upiec w piecu przez ok. 30 min., zmiksować)
- Ugotować ryż.
- Pieczarki obrać i pokroić drobno.
- Cebulę pokroić i zeszklić dużej na patelni.
- Czosnek drobno posieka i dodać do cebuli.
- Pieczarki dodać do cebuli. Poddusić parę minut.
- Na patelnię dodać ugotowany ryż i puree z dyni. Wszystko razem wymieszać.
- Przyprawić sosem sojowym i wędzoną papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz