poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Pieczony camembert z miodem i tymiankiem - czyli błyskawiczne foundue


Przepis jest super prosty i super smaczny. Pochodzi z książki Ani Starmach "Pyszne 25".

Czas przygotowania: 5 min. + 15 min. pieczenia w piecu
Ilość porcji: 1 duża

Składniki:

  • 1 serek Camembert w drewnianym opakowaniu (koniecznie)
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 2 łyżki miodu
  • 3 kromki chleba (np. tostowego)
  1. Piec nagrzać do 200 stopni.
  2. Od serka odkroić górną, zgrubiałą warstwę. Włożyć z powrotem do drewnianego pudełeczka.
  3. Polać miodem i posypać listkami tymianku.
  4. Wstawić do pieca na ok. 15 min.
  5. Podawać z grzankami z chleba, które można przygotować w tosterze lub w piecu (jednocześnie z serkiem Camembert).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz