sobota, 2 lutego 2013

Omlet z ziołami


Kolejne - tym razem bardzo proste - danie z warsztatów u Kurta Schellera.


Czas przygotowania: 15 min.
Ilość porcji: 1

Składniki:
  • 3 jajka
  • pęczek ziół (np. pietruszka, koperek, kolendra)
  • 125 g sera żółtego (np. mozarella)
  • EWENTUALNIE: pomidorki koktailowe
  • masło do smażenia
  • szczypta soli
  1. Ser żółty zetrzeć na tarce.
  2. Zioła posiekać drobno.
  3. W miseczce rozbić widelcem 3 jajka. Dodać zioła. Posolić.
  4. Na patelni rozpuścić masło. Wlać na patelnię jajka. Smażyć podrzucając.
  5. Pod koniec smażenia dorzucić mozarellę.
  6. Podrzucając zawinąć omlet do środka. Zdjąć z patelni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz